Lapskaus
Dette er en god, gammel tradisjonsrett. Lag lapskaus fra grunn av eller bruk rester etter en middag. En lapskaus er full av deilige rotgrønnsaker.
Ingredienser
- 600 g storfekjøtt av høyrygg eller bog, uten bein
- 2 ss smør til steking
- 6 stk potet
- 3 stk gulrot
- 1 skive kålrot (tykk skive)
- 1 stk persillerot
- 4 dl vann med buljong
- 1 ts salt
- ½ ts grovmalt pepper
Slik gjør du
1. Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner.2. Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong. Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la alt trekke på middels varme til alt er mørt.
3. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men pass på at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.
Lapskausen kan godt lages uten bruning. Rester av kokt kjøtt kan gjerne brukes.
Server med grovt brød eller flatbrød og tyttebær.
Recepten die ik plaats komen voort uit de gerechten die ik maak in de keuken van Fekjær Psychiatrisch Senter, hier werk ik als invalkok, naast mijn baan als receptioniste. Ik kom gerechten en of combinaties tegen die mij geheel vreemd zijn. Maar vind het leuk ze te delen met anderen. Dit recept heb ik gehaald van de website www.matprat.no
Haha, nou ik kan er geen patat van bakken...... zo goed is mijn noors niet.
BeantwoordenVerwijderenMaar het recept trekt mij ook niet hoor, al die wortels.
Maar wel leuk dat je hier die recepten neer zet!