dinsdag 7 juni 2011

Flesk og duppe

Flesk og duppe

Vandaag op het werk stond Flesk og Duppe op het menu. Nou had ik geen idee wat dat was en heb maar even internet geraadpleegd. Ben heel blij met de pc in de keuken, want heb hem regelmatig nodig. Nou blijken dat gewoon speklapjes te zijn met groentesaus en wortels. Vind het geen lekker combinatie, maar heel heel traditioneel. Hier vinden ze de combinatie van speklapjes met rode bietjes en een gesnipperd uitje heel vreemd. Bietjes eet je toch niet warm, dat is meer als koud hapje 's avonds bij de kveldsmat. Rond 8 uur 's avonds eten de Noren nog een hapje.

20 - 40 min

Enkel

Den norske tradisjonsmaten blir aldri glemt. Flesk og duppe har alltid vært vanlig mat i hele landet. Duppen lages på ulike måter fra hjem til hjem. Alle som har sett Elling-filmene skjønner hva flesk og duppe handler om. Det er en smakfull, enkel og rask rett. Det som tar lengst tid er å koke potetene.

Ingredienser

  • 600 g lettsaltet sideflesk
  • 4 ss margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Slik gjør du

1. Lag en hvit saus ved å smelte margarin i en kjele og rør inn mel. Spe med melk, mens du rører godt. Kok opp så det tykner.

2. Skjær svoren av flesket og skjær det i tynne skiver. Stek skivene på begge sider.

3. Ha fettet som ligger i pannen når du har stekt flesket opp i den hvite sausen. Smak til med salt og pepper.

Ha eventuelt i finhakket persille til slutt. Serveres med kokte poteter, kokte gulrøtter eller kålrabistappe.

Recepten die ik plaats komen voort uit de gerechten die ik maak in de keuken van Fekjær Psychiatrisch Senter, hier werk ik als invalkok, naast mijn baan als receptioniste. Ik kom gerechten en of combinaties tegen die mij geheel vreemd zijn. Maar vind het leuk ze te delen met anderen. Dit recept heb ik gehaald van de website www.matprat.no


Geen opmerkingen:

Een reactie posten