Flesk og duppe
Vandaag op het werk stond Flesk og Duppe op het menu. Nou had ik geen idee wat dat was en heb maar even internet geraadpleegd. Ben heel blij met de pc in de keuken, want heb hem regelmatig nodig. Nou blijken dat gewoon speklapjes te zijn met groentesaus en wortels. Vind het geen lekker combinatie, maar heel heel traditioneel. Hier vinden ze de combinatie van speklapjes met rode bietjes en een gesnipperd uitje heel vreemd. Bietjes eet je toch niet warm, dat is meer als koud hapje 's avonds bij de kveldsmat. Rond 8 uur 's avonds eten de Noren nog een hapje.
Den norske tradisjonsmaten blir aldri glemt. Flesk og duppe har alltid vært vanlig mat i hele landet. Duppen lages på ulike måter fra hjem til hjem. Alle som har sett Elling-filmene skjønner hva flesk og duppe handler om. Det er en smakfull, enkel og rask rett. Det som tar lengst tid er å koke potetene.
Ingredienser
- 600 g lettsaltet sideflesk
- 4 ss margarin
- 4 ss hvetemel
- 5 dl melk
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
Slik gjør du
1. Lag en hvit saus ved å smelte margarin i en kjele og rør inn mel. Spe med melk, mens du rører godt. Kok opp så det tykner.
2. Skjær svoren av flesket og skjær det i tynne skiver. Stek skivene på begge sider.
3. Ha fettet som ligger i pannen når du har stekt flesket opp i den hvite sausen. Smak til med salt og pepper.
Ha eventuelt i finhakket persille til slutt. Serveres med kokte poteter, kokte gulrøtter eller kålrabistappe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten